Viva
Mihez ajánljuk?
Kezelhető növénykultúrák- Szántó
- Gyümölcs
- Zöldség
- Dísznövény
A Viva huminsavakat, poliszacharidokat és vitaminokat tartalmazó komplex biostimulátor, amely a talajra és a növényre egyaránt kifejti pozitív hatását. Alkalmazásával javul a talajélet és a talajszerkezet, ezáltal hatékonyabb tápanyag-feltáródás, intenzív tápanyagfelvétel, gyorsabb kezdeti fejlődés és több termés tapasztalható.
A Viva hozzájárul egy fejlettebb gyökérrendszer kialakításához, illetve hatására erőteljesebb a növekedés, így javítja a növények kondícióját.
Összetevőinek köszönhetően fokozza a növények stressztűrő képességet (pl. hideg, mechanikai sérülések vagy gyomirtó szerek mellékhatásaival szemben), ezáltal jobb termésbiztonságra és kisebb terméskiesésre számíthatunk. A Viva használatával kiegyenlített állomány és magas terméshozam realizálható. Alkalmazása szermaradványmentes, más készítményekkel jól keverhető.
Használata:
Alkalmazza szaktanácsadás alapján, annak hiányában pedig az alábbiak szerint:
Zöldségfélék és vágott virágok tápoldatozására:
• sárgadinnyében, uborkában, cukkiniben, padlizsánban, paradicsomban, paprikában: 20-40 l/ha mennyiségben, ültetés után, a növekedés kezdetén és terméskötődés után, majd 10-15 naponta, legfeljebb 0,35 %-os töménységben, összesen 4-7 alkalommal
• salátafélékben: 20-40 l/ha mennyiségben, palántázás után, majd 10-15 nappal később, legfeljebb 0,35 %-os töménységben, összesen 2-3 alkalommal,
• vágott virágok termesztésében: 30-50 l/ha mennyiségben, palántázás után, majd a szedésig 15-20 naponta, legfeljebb 0,35 %-os töménységben, összesen 3-5 alkalommal
Szántóföldi kultúrákban:
Levéltrágyázására 5-10 l/ha mennyiségben, legfeljebb 3%-os töménységben, a tenyészidőszak során 1 alkalommal, szaktanácsadás alapján, annak hiányában az alábbi fenofázisokban kijuttatva:
• kalászosokban bokrosodáskor,
• repcében 6-8 leveles állapotban, szárbainduláskor,
• kukoricában és napraforgóban 4-6 leveles állapotban.
Kiszerelés:
1 l, 10 l, 20 l, 1000 lDokumentumok:
- engedélyokiratPDF letöltése
- biztonsági adatlapPDF letöltése