fbpx

Az olasz Valagro közel cég 40 éves működésének és folyamatos kutató, fejlesztő munkájának köszönhetően jelenleg is a világ piacvezető biostimulátor gyártója. Napjainkban a világ több, mint 80 országában használják nagy megelégedéssel a vállalat biostimulátorait, mikroelemkészítményeit és NPK lombtrágyáit. 
A vállalat fő célkitűzése, hogy úgy tegyen eleget a világszinten növekvő élelmezési igényeknek, hogy közben egyre kevesebb földterületet, egyre kisebb mennyiségű vizet és egyre kevesebb műszaki eszközt használjon fel. Annak érdekében pedig, hogy ezt a célkitűzését meg is tudja valósítani, úgy állította a kutatást és az innovációt a természet szolgálatába, hogy közben tiszteletben tartja a fenntarthatóságot, a környezet és az emberiség egészségét, védelmét is. 
A finn Kekkilä vállalat kiemelkedő minőségű, professzionális földkeverékeket gyárt, s készítményeit folyamatosan a vevők igényeihez igazodva fejleszti, világszerte növekvő eredményekkel. A Kekkilä Oy 1924-ben alakult, majd 2019-ben egyesült a BVB Substrates nevű céggel, és ezzel Európa vezető tőzeggyártójává vált mind a professzionális, mind pedig a hobby kertészeti vonalon. Ügyfeleinek speciális, gondosan válogatott Sphagnum-moha tőzeg alapú földkeveréket szállít.
A Kekkilä Finnország, Svédország és Észtország jelentős területét lefedő tőzegbányáiból nyeri a felhasználáshoz szükséges alapanyagot. A páratlan szakmai tudás (know-how), a folyamatos kontroll, valamint a komoly minőségbiztosítási rendszer végigkíséri a gyártást, a tőzeg nyersanyag kitermeléstől a késztermék előállításig. Széles körben elismert, hogy a Kekkilä késztermékek, amelyeket elégedetten használnak a világ 5 kontinensének több, mint 70 országában, magas színvonalon nyújtják a legjobb eredményt az árutermelő kertészek számára. Legyen szó magvetésről, palántanevelésről, cserepes vagy ágyáskerti növények neveléséről, átültetéséről, zöldségfélékről, faiskolai vagy erdészeti csemetékről, a Kekkilä kiváló földkeveréke valamennyi kertészeti kultúrának. 
A DECCO az UPL nevezetű cég egyik különálló, kifejezetten post harvest megoldásokra specializálódott divíziója, mely terménykezeléssel és ehhez kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozik.
A friss termények piacán megszerzett több mint 50 éves világszíntű tapasztalattal a háta mögött, a vállalat több olyan alapvető technológiai innovációt is bevezetett már, melyek vitathatatlanul piacvezető teszik ezen a területen. A vállalat friss gyümölcsök és zöldségek iránti elkötelezettsége olyan magasszintű technológiai rendszerek fejlesztése, felépítése és alkalmazása formájában valósul meg, melyek garantálják a Decco termékek kiemelkedő hatékonyságát.
Az FCA Fertilisants francia vállalat 1990-ben alakult, s mára egy világszíntű értékestíési hálózattal rendelkező céggé nőtte ki magát, mely ún. környezettudatos műtrágyákat gyárt és forgalmaz. Az FCA műtrágyák használatával valamennyi növénykultúra esetén úgy növelhetőek a hozamok és a minőség egyaránt, hogy közben a talajt és az ökoszisztémákat megóvjuk. Mindez azért nagyon fontos, hiszen manapság a világ mezőgazdasági termelésének  olyan kihívásokkal kell szembe néznie, mint az egyre növekvő népesség, az egyre környezettudatosabb termelés, a nem megújuló nyersanyagok és energiaforrások hiánya, valamint a termőtalajok megőrzése és átadása a jövő generációk részére. Ezek a kihívások készítették az FCA-t arra, hogy elindítsa azt a talaj- és növénytáplálási programját, mely a Föld bármely részén alkalmazható és működik.
Az ICB Pharma egy lengyel családi vállalkozás, amely mára az ágazat egyik leginnovatívabb multinacionális vállalatává nőtte ki magát. A mezőgazdaság, kertészet és állattenyésztés mellett az egészségvédelemhez és az egészségügyhöz kapcsolódó termékeket is gyártanak. Legfőbb tevékenységük a biológiai veszélyek (pl. rovarkártevők) elleni küzdelemhez használható készítmények fejlesztése. Az ICB Pharma termékei megfelelnek a legkorszerűbb elvárásoknak is – küldetésük, hogy olyan készítményeket állítsanak elő, amelyek a legmagasabb hatékonyság mellett a lehető legminimálisabb negatív hatást gyakorolják az emberekre és a környezetre. A növényi kártevők ellen kínált, a hagyományos kémiai növényvédő szereket nélkülöző megoldásaik világszerte elismertek.