fbpx

GeaPower platform

A tudomány alkalmazásával ragadjuk meg és aknázzuk ki a természetben rejlő lehetőségeket úgy, hogy közben a környezet fenntarthatóságát is szem előtt tartjuk – ez az alapelve a GeaPower-nek. Ez egy olyan egyedi, a Valagro által kifejlesztett technológia, melynek elsődleges célja, hogy fokozza a növények természetes növekedését. Kiváló minőségű, nyers növényi alapanyagokat válogatnak össze gondosan annak érdekében, hogy azonosítsák, majd kivonják belőlük az aktív növényi hatóanyagokat, s ezek megfelelő kombinációjából végül speciális tápanyagutánpótlási készítmények készülhessenek. A GeaPower technológia 4 alappilérre épül:

  • az aktív összetevők és az alapanyagok mélyreható ismerete
  • az aktív alkotóelemek kinyerésének változatos módszerei
  • élenjáró kutatási és fejlesztési képességek
  • a fogyasztói igényekhez igazodó, hatékony megoldások biztosítása

A Valagro a világon elsőként vezette be termékfejlesztése során a GénChip technológiát, ami lehetővé teszi, hogy biostimulátor készítményei hatékonyságát a gének, géncsoportok szintjén vizsgálja. A növények fejlődését (pl. gyökeresedés, termésnövekedés, vegetatív fejlődés), valamint a stresszhatásokra adott válaszreakcióit speciális gének csoportja szabályozza. A GénChip technológia lehetővé teszi, hogy megmérjék a Valagro biostimulátorok egy-egy géncsoport aktivitására gyakorolt hatását, így egzakt módon bizonyítható ezeknek a termékeknek a hatékonysága.

Génchip technológia

FCA és a kutatás-fejlesztés

Az FCA által kínált talaj- és növénytáplálási program olyan kutatások eredményeire épül, melyek a talajbiológiát, valamint a talaj-növény rendszert, a talaj és növény kapcsolatát kutatják. A jövedelmző, ugyanakkor fenntartható és környezettudatos műtrágyázási megoldások érdekében a vállalat akkreditált laboratóriumok által hitelesített tesztekkel és kísérleti farmokon egyaránt végez kísérleteket.

A Decco az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Izraelben, Indiában és Kínában is rendelkezik gyártó-, illetve kutató egységekkel, s folyamatosan dolgozik azon, hogy készítményeit, szolgáltatásait még tökéletesebbé tegye. A kutató egységekben mesterségesen elő tudják állítani bármely olyan körülményt, amely a tárolás és a csomagolás során felmerülhet, s mindez olyan elemzések és kutatások sorát teszi lehetővé, mint például a szermaradvány elemzés, gomba-maradványok nyomonkövetése, tank-koncentráció, súlycsökkenés vagy spóraelemzés.

Decco K+F tevékenysége