Yield ON

  YieldOn

  Mi a YieldOn?

  A YieldON egy olyan hozamnövelő készítmény, amely a világ egyik vezető biostimulátor-fejlesztője és -gyártója, a Valagro nevéhez kötődik. A YieldON azáltal képes a növény termőképességét növelni, hogy szabályozza a sejt anyagcsere folyamatait, a sejtosztódást és a sejtnövekedést, valamint fokozza a cukrok és a tápanyagok szállítása mellett a lipidek bioszintézisét és szállítását is.

  Az utóbbi évtizedben hazánkban is jelentős változások zajlanak a szántóföldi növénytermesztés területén.

  Egyre nagyobb teret kapnak a precíziós gazdálkodás technológia elemei, és egyre több gazdálkodónál figyelhető meg szemléletváltozás a termesztés tekintetében. Ezzel párhuzamosan az utóbbi időkben olyan új, eddig nem használt input anyagok jelennek meg a hazai piacon is, amelyek használatát a gazdaságos termelés igénye hívta életre – ide sorolhatóak például a különféle hatásmechanizmussal rendelkező biostimulátorok is. Ezek a készítmények könnyen beilleszthetőek minden szántóföldi kultúra termesztéstechnológiájába, és számos olyan terméket találhatunk a piacon, melyek használatával valóban jelentős mértékben növelhetőek a betakarított hozamok.

  Honnan tudjuk, hogy működik?

  A készítmény hazai bevezetését megelőző 2 évben a YieldON-t több mint 60 üzemi (5-10 ha közötti parcellaméret) és számos többismétléses, kisparcellás kísérlet során teszteltük. A kísérletek esetében kifejezetten arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan működik a termék a mi klímánkon és több szempontból is sajátságos technológiai színvonalunkon. Ezek alapján válogattuk meg a kísérleti helyszíneket is.

  Igyekeztünk meglehetősen különböző technológiákat alkalmazó termelőkkel együtt dolgozni, hogy bizonyosságot szerezzünk a termék hatékonyságáról eltérő technológia használata esetén is. A másik nagyon fontos kérdés a dózisok mellett, amire igyekeztünk választ kapni, a termék hatékonyságának alakulása az adott növénykultúra különböző fenológájában történő kijuttatás esetén.

  Az így nyert több száz adat feldolgozásával lehetővé vált, hogy a YieldON-t a hazai viszonyokra alapozott dózisokban, a leghatékonyabb fenofázisokban tudjuk ajánlani partnereink részére.

  YieldON kísérlet napraforgó
  YieldON kísérlet

  Az elmúlt 2 év vizsgálatai bizakodásra adnak okot, hiszen a megfigyelt növénykultúrák mindegyikében (gabona, repce, napraforgó, kukorica, szója, borsó) szignifikáns hozamnövekedést mértünk.

  A 65 db szántóföldi kísérlet átlagos hozamnövekedése közel 8%-os, ami a termék kedvező árképzésének köszönhetően különösen hatékony és gazdaságos megoldást jelenthet minden szántóföldi gazdálkodó számára.

  A hozamnövekedés mellett több esetben vizsgáltuk a készítmény minőségi paraméterekre (fehérje, sikér, olajtartalom) gyakorolt hatását is. A hivatalos jegyzőkönyvek alapján megállapíthatjuk, hogy a YieldON a hozamok mellett a beltartalmi értékekre is pozitív hatással van.

  Miért érdemes tehát a YieldON-t alkalmazni?

  Mert olyan új összetétele van, ami eddig soha nem használt növényi kivonatok kombinációját tartalmazza.


  Mert magasabb megtérülési rátát biztosít a termelők számára.


  Mert könnyű és egyértelmű az alkalmazása, technológiába való beépítése.


  Mert jól keverhető más készítményekkel.


  YieldON Magasabb termőképesség a jobb megtérülés érdekében

  Kérdése van?

  A Malagrow szaktanácsadói minden felmerülő kérdésére választ adnak. Vegye fel velük a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén: