Szamócatermesztők Kézikönyve

A kiadvány

A szamóca nem csak Magyarországon, hanem világviszonylatban is a legismertebb és legelterjedtebb bogyós gyümölcsnek számít. Mi azon dolgozunk, hogy a gazdák évről-évre több és jobb minőségű szamócát szüretelhessenek.

A kiadványban a Malagrow 20 évnyi tapasztalatának és kollégánk szaktudásának legjavát találja meg.

A tartalmát a gazdák valós tapasztalatai és problémái mentén állítottuk össze, így a termesztés teljes folyamata alatt az Ön segítségére lesz.

Hogyan juthat hozzá?

Az első 100 megrendelő teljesen ingyen juthatott hozzá. 

Ezek a példányok már sajnos elfogytak, de hamarosan bárki megvásárolhatja majd a gazdaboltokban, illetve partnereink kérhetik a régiós Malagrow szaktanácsadóiktól is.

A legfrissebb hírekért figyelje a Facebook oldalunkat!

Ízelítő a tartalomból

A kiadvány a termesztés teljes folyamatát felöleli, a gyakorlati tanácsok és a gyakran ismételt kérdések mellett a szamócatermesztés tudományos hátteréről is fontos információkat tartalmaz. 

Az alapokkal kezdünk: a talaj,- hő- és vízigény ismertetése után áttekintjük a megfelelő tápanyag-utánpótlással kapcsolatos tudnivalókat. 

Mivel a talaj minden növény termesztésénél az egyik legfontosabb tényező, ezért egy teljes fejezetet szenteltünk a témának. Olvashat a talajuntságról, a talaj előkészítéséről, a bakhátról, illetve a szamóca érzékeny gyökérzetének jellemzőiről.

A kiültetés nagy stresszt jelent a palántáknak, így gyakorlati tanácsokkal készültünk a negatív következmények elkerüléséhez.

A tavaszi indulástól a virágzásig, illetve az őszi időszakig nyomon követjük a növény fejlődését és változásait. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat és az ajánlott kezeléseket. Tanácsot adunk többek között a tápanyagfelvétel fokozásához, a termésméret növeléséhez vagy a fagyvédelemhez.

Kiemelt figyelmet szenteltünk a megfelelő tápanyag-utánpótlásnak, olyan fontos témákat érintünk, mint pl. a szüret utáni tápanyagfeltöltés vagy a só- és tápanyagtartalom mérése

Összegyűjtöttük a szamóca legfontosabb kórokozóit és kártevőit is, természetesen védekezési javaslatokkal kiegészítve. 

A szerzőről

Márton Zoltán szaktanácsadó, agrármérnök kollégánk már 3 éve a Malagrow csapatának tagja.

Szaktudása szerteágazó, leginkább a kertészeti kérdésekben van otthon, szívügye és legkedvesebb témája a szamócatermesztés. Hosszú évek munkájának összefoglalója a kiadvány, amelyet a gazdák leggyakoribb és legfontosabb problémái alapján állított össze.

Márton Zoltán, tanácsadó