Így lesz a szemétből kedvezmény

Malagrow Növénytermesztési Konferencia Baja
Hozamnövekedés a gazdaságosság jegyében
2019-01-18
szamóca termesztés meghívó Viva biostimulátor MC Cream
Szamóca Szakmai Nap – MEGHÍVÓ
2019-02-01
Malagrow Környezetvédelmi Program

Csomagolóanyagok újrahasznosítása a Malagrow Környezetvédelmi Programmal

A Malagrow névről a legtöbb termelő számára elsősorban a kiváló minőségű biostimulátorok jutnak az eszébe, pedig a vállalat már több mint másfél évtizede széleskörű hulladékkezelési megoldásokat is kínál. Köztudott, hogy a növénytermesztésben az egyik legnagyobb környezetkárosító tényező a csomagolás. Így a fenntarthatóságot szem előtt tartva a vállalat egy olyan programot hívott életre, melynek keretében lehetőséget biztosít az általa kizárólagosan forgalmazott Valagro termékek üres csomagolásának újrahasznosítására, és ráadásként még kiemelt kedvezményekkel is jutalmazza hűséges vásárlóit.

MKP logo
Malagrow Környezetvédelmi Program

A 2018-ban Malagrow Környezetvédelmi Program (MKP) néven indított kezdeményezés már az első évben kiváló döntésnek bizonyult: a programban részt vevő, környezettudatos termelők jelentős mennyiségű csomagolóanyagot adtak le az országszerte elérhető, több mint 80 átvevő ponton. Így a gazdák számára egyébként fölösleges hulladékot nem csak elszállította és újrahasznosította a Malagrow, de kiemelkedő mértékű árengedményt is nyújtott az MKP program révén.

A termelők és a viszonteladók egyaránt pozitívan fogadták a kezdeményezést: a vásárlók örömmel tapasztalták, hogy ilyen sokféle termék – biostimulátor, mikroelem és műtrágya készítmény is – részt vesz a programban, és hogy már egy gyűjtőzsáknyi üres flakon és zsák leadásával is több ezer forintot spórolhattak meg a következő vásárlásuknál. A leadást térképes kereső segítette, így mindenki könnyen megtalálta a számára optimális MKP pontot.

A programmal kapcsolatban számos hasznos észrevétel is érkezett az induló évben: például az üres csomagolóanyagok megfelelő előkészítése, illetve kiöblítése kapcsán, vagy az MKP gyűjtőzsák megvásárlására és a leadott termékek adminisztrációjára vonatkozóan. Ezekre a vállalat az idei program előkészítése során különös hangsúlyt fektet, hogy biztosan senki ne maradjon le a remek kedvezményekről.

A sikeres első évet követően tehát a Malagrow tovább folytatja az MKP programot, és 2019-ben is jelentős árengedményekkel honorálja majd a fenntarthatóság és a minőségi termékek iránt elkötelezett termelőket. Bár a csomagolóanyagok leadása őszig még várat magára, már tavasszal érdemes lehet érdeklődni a viszonteladóknál Valagro termékek vásárlásakor, illetve figyelni a program honlapját a legfrissebb információkért: https://malagrow.hu/mkp

Malagrow Környezetvédelmi Program