Hozamnövekedés a gazdaságosság jegyében

V.Malagrow Növénytermesztési Konferencia
V. Malagrow Növénytermesztési Konferencia
2019-01-08
Malagrow Környezetvédelmi Program
Így lesz a szemétből kedvezmény
2019-01-25
Malagrow Növénytermesztési Konferencia Baja

Idén is sok érdeklődőt vonzott a Malagrow Növénytermesztési Konferencia

Idén ötödik alkalommal, január 14-17. között került megrendezésre a már hagyományokkal rendelkező Malagrow Növénytermesztési Konferencia sorozat, Hozamnövekedés a gazdaságosság jegyében címmel. Az újdonságok iránt érdeklődő termelők országszerte nyolc helyszínen ismerkedhettek meg a legfontosabb trendekkel, fejlesztésekkel, támogatási- és szabályozási kérdésekkel, emellett gyakorlati ismeretekkel is gazdagodhattak.

Malagrow növénytermesztési KonferenciaA rendezvény vezérvonala a hozamnövekedés volt, ennek jegyében kiemelt szerepet kapott a Malagrow Kft. új szántóföldi hozamstimulátora, a YieldON. A szántóföldi kultúrák termőképességének fokozására kifejlesztett készítmény segítségével átlagosan 7,27 százalék hozamnövekedés érhető el, kedvező hektárköltség mellett. A Valagro innovatív, legújabb biotechnológiákon alapuló termékének fejlesztéséről szóló előadásban az is elhangzott, hogy a készítmény hatékonysága és megbízhatósága az egyedülálló, négylépcsős komplex termékfejlesztési rendszernek köszönhető. Ezt bizonyítják az eddigi hazai eredmények is, melyek összesen 70 kísérletre épülnek. Ennek köszönhetően a termék máris sok hazai termelő technológiai elemévé vált.

Az előző évekhez hasonlóan neves, a szakterületükön elismert vendégelőadók prezentációi is színesítették a programot. A kiváló minőségű hazai földeken az egy hektárra jutó növénytermesztés jelenleg nem éri el az uniós állagot, illetve az élőmunka-termelékenység hatékonysága is elmarad a nyugat-európai országokétól. Ezért a felkért agrárszakemberek növényélettani előadásaikban a termelés-intenzitás és hatékonyság növeléséhez, a precíziós gazdálkodáshoz, valamint a talaj erőforrásainak optimális felhasználásához kapcsolódóan is szolgáltak hasznos tanácsokkal. Míg az agrártámogatási keretek 2020. után várható változásairól kormányhivatali vezetőktől kaphattak tájékoztatást az érdeklődők, ami azért is kulcsfontosságú, mivel a mezőgazdasági vállalkozói jövedelmek háromnegyede hazai és uniós támogatásokból származik.

A színvonalas előadások mellett a Malagrow Kft. hivatalosan is bejelentette romániai és szlovákiai terjeszkedését a Valagro minőségi Malatinszki Györgytermékeinek kizárólagos forgalmazójaként. A cég ügyvezető igazgatója, Malatinszki György hangsúlyozta, hogy a komoly elismerés mellett közel négyszeres piacnövekedést jelent mindez a hazai kkv számára. A rendezvénysorozat keretében került sor a Valagro Év Legjobb Termelője 2018 díj átadására is, melyet hazánkban Szántó Lajos érdemelt ki különösen tudatos és szakszerű termékhasználó termelőként. A szervezők emellett a Malagrow Környezetvédelmi Program (MKP) kezdeményezésre is felhívták a jelenlévők figyelmét. A program keretében nem csak a Valagro termékek üres csomagolásának újrahasznosításáról gondoskodik a vállalat, de jelentős árengedménnyel is jutalmazza a környezettudatos termelőket. Már egy gyűjtőzsáknyi üres flakon és zsák leadása is több ezer forint megtakarítást jelenthet a következő biostimulátor, mikroelem vagy épp műtrágya készítmény vásárlásnál.

Szántó Lajos, díjátadóA megkérdezett partnerek visszajelzése alapján a konferenciasorozat elérte célját: a résztvevők naprakész tudással térhettek haza a növénytermesztés gyakorlati kérdéseit és az agrárigazgatás szabályozását illetően. Az előadásokon elhangzottak segítséget nyújthatnak a gazdaságos és fenntartható mezőgazdasági termelésben, hogy a tudatos gazdák idén még jobb megtérülést érhessenek el, a kertészeti és szántóföldi kultúrákban egyaránt.