Hogyan válasszunk bórtartalmú lombtrágyát?

Aszály tünet napraforgó állományban
A stresszhelyzetek menedzsere
2019-03-27
Tavaszi tanácsok
Fagyvédelem, virágzás-termékenyülés | 1. rész
2019-04-05
Olajrepce

Rendkívül fontos az optimális bórellátás

A növények optimális bórellátásának fontossága minden termelő számára ismert tény. A mikroelemek között a bór az egyetlen nemfémes elem, szerepe pedig igen sokrétű: elősegíti a tápelem-felvételt, a virág- és termésképzést, a szénhidrátok szállítását, azok felhalmozódását.  A megfelelő bórellátottság emellett hozzájárul a pozitív vízmérleg kialakulásához és a sejtfalak stabilitásának fokozásához. Hiánya esetén a sejtosztódás nem megfelelő, akadályozottá válik a kambiumsejtek fejlődése, emiatt a gyökér- és szállítószövetek kialakulása korlátozott lesz.

A virágzás és termésképzés folyamatára gyakorolt hatása miatt a mikroelemek közül a bórnak van a legnagyobb szerepe a termés mennyiségére. Emellett a kedvező bórellátás a termés minőségére is befolyással van, hiszen a pl. gyümölcsök és a cukorrépa cukortartalmát és a burgonya keményítőtartalmát is fokozza.

A megfelelő bórtartalmú mikroelem lombtrágya kiválasztása azonban igen nehéz feladat. A különböző lombtrágyák minősége nagy szórást mutat, holott a gyártók hasonló műszaki tartalmat ígérnek, megnehezítve ezzel a termelői döntést.

A megfelelő bórellátás nagy mértékben javítja a termés mennyiségét és minőségét
A megfelelő bórellátás nagy mértékben javítja a termés mennyiségét és minőségét
Bórhiány tünete cukorrépán
Bórhiány tünete cukorrépán

Műszaki tartalom?

Első ránézésre furcsának tűnhet a felvetés, hiszen mi lehet fontosabb a hatóanyag-tartalomnál, amikor lombtrágyáról beszélünk? Igen, egy termék hatóanyag-tartalma valóban nagyon lényeges tényező, viszont nem a legfontosabb paraméter a hatékonyság szempontjából.

A lombtárgya más tulajdonságait is fontos, döntést befolyásoló tényezőként kell figyelembe vennünk.

A Valagro készítmények két évtizedes magyarországi történetük során rengeteg hazai termelőt győztek meg kivételes hatékonyságukkal. A különböző hatásmódú Valagro biostimulátorok, mikroelem- és NPK lombtrágyák, valamint az egyéb Valagro termékek is ennek köszönhetően a termesztés szerves részévé váltak. Ezen termékek mindegyikére jellemző az igen magas minőség és a termelőbarát hatékonyság. A számos kiváló termék között találjuk meg a Boroplus-t is, amely megkapta a Valagro Premium elismerő címet.

Mit takar ez a hangzatos elnevezés, miért nő ez a termék a versenytársai fölé?

Az alapanyag kiválasztása: A gyógyszeripari minőségű hatóanyagok mellett olyan, a termék növénybe jutását, hasznosulását elősegítő adalékanyagok (növényi kivonatok, szerves vegyületek) kutatása, fejlesztése, amellyel a terméknek extra hatékonyságot, alacsony hektárdózist, és magasfokú keverhetőséget biztosít a termesztésben használt növényvédő szerekkel, a fitotoxicitás legkisebb kockázata nélkül.

Gyártási folyamat: Az állandó, garantáltan magas hatóanyag-tartalmat és a kiváló minőséget a magas szintű kutatás-fejlesztés mellett a legmodernebb, számítógépek által vezérelt gyártósor biztosítja.

Folyamatos termékmonitoring: A legmodernebb gyártási eljáráson túl a gyártást követő termékellenőrzés és mintavétel szavatolja a termék állandó, magas minőségét.

Mivel nyújt többet a prémium minőség?

Garantáltan magas hatóanyag-tartalmat, kivételesen hatékony növénytáplálást. A Boroplus mögött egy világszinten is meghatározó vállalat áll, amely vezető szerepet tölt be a biostimulátorok és mikroelem-készítmények piacán, ez pedig már önmagában is garantálja a példamutató, állandó színvonalat.

 

Mit jelent a prémium termék használata a gyakorlatban?

A Valagro Premium termékek a professzionálisan gondolkodó gazdálkodó hatékony termelőeszközei. Használatukkal költséghatékonyan és a növény igényeit messzemenően figyelembe véve végezhetjük el a növények lombon keresztüli tápanyag-utánpótlását. Ezek a termékek garanciát nyújtanak a fenntartható, jövedelmező gazdálkodáshoz.

 

Kérdései vannak a Boroplus-szal kapcsolatban?

Forduljon szaktanácsadóinkhoz!

Boroplus, a prémiumminőségű bórkészítmény